Въоръжен грабеж е бил извършен рано тази сутрин в бензиностанция на 4-ти километър в София. Полицията издирва нападателя, съобщи БНР. Обирът е бил извършен минути преди 6 ч. сутринта. Маскиран мъж е влязъл в бензиностанцията и е заплашил продавачката с пистолет, след което я ударил. Нападателят взел наличната сума, около 300 лева, и е побягнал. (Vesti.bg)

Полицията в Костинброд задържа 30-годишния сериен автокрадец Ламбо след поредния му удар. В гараж на улица „Добри Чинтулов“ разследващите се натъкнали на автомобил с варненска регистрация, обявен за общодържавно издирване и противозаконно отнет от района на столичния кв. „Люлин“. (24 часа)

 

Над 300 000 евро цена за цигулка „Страдивариус“ уговарял член на на ромския съд (Мешерето – б.р.) – криминално проявен 66-годишен мъж, когато от ГДБОП предотвратиха сделката с посредник. Задържан е М.К. на 47 г. Срещата на двамата станала в дома на Л.К. А целта била сделка с движими културни ценности с изключително висока материална и културно-историческа стойност. (Труд)

Мъж и жена са задържани за лихварска дейност, съобщиха от МВР. Операцията е проведена от служители на ГДБОП. 33-годишният мъж и 29-годишната му приятелка са задържани след проведено разследване и реализирана от служители на сектор „Борба с организираната престъпност“ в Габрово акция. Според събраните данни двамата се занимавали с лихварство на територията на града. Техни клиенти били социално слаби хора, които често прибягвали до заеми, за да покрият належащи нужди. (Fakti.bg)

Print Friendly, PDF & Email