images (1)Около 100 нови военни бази, ще бъдат построени в Русия до 2020 г., съобщава РИА Новости. Включително аеробази, нови пристанища за флота, всякакви инфрастуктурни съоръжения за отбрана, нови оръжейни инсталация и други.

До 2016 г. в Русия ще има 316 гарнизонни градове, а до 2020 те ще бъдат 495, казва генерал Валери Герасимов, началник на Генералния щаб на Въоръжените сили на Русия. Той добави, че на тези места ще бъдат построени над 3000 съоръжения – казарми, общежития, паркинги, кафенета и т.н.

Всички нови съоръжения ще бъдат пуснати в „пробен период“ месеци преди да влязат в реална експлоатация от армията. Ще бъдат построени много тестови полигони и центрове за военни обучения. Всичко това ще се прави с цел да бъде повишена подготовката на военните и да бъде вдигнато нивото на обучение на персонала.

Още през 2011 г. беше обявено, че руското правителство ще отпусне колосалната сума от 730 милиарда долара до 2020 г. за построяването на новите съоръжения, повдигането ефективността на армията и превъоръжаването. Според президента Владимир Путин това е необходимо, за да бъде Русия достатъчно силна да не се страхува от никакви заплахи от чужбина.

Print Friendly, PDF & Email