Освен най-важните технологични компоненти от една добра охранителна система – камери за видеонаблюдение, аларми, датчици и т.н., по света има хиляди други малки и хитри „джаджи”, за които дори не сте предполагали, че съществуват. В текущата статия ще ви представя няколко такива уреди, които можете да сложите в своя дом за допълнителна сигурност. Те не предлагат такова ниво на защита като наемането на частна охранителна фирма или видеонаблюдението, но биха били страхотно допълнение към тях… освен това са забавни.
TEN-BEST-8 (1)

1. Изтривалка за врата – аларма.
Показаното на тази снимка килимче прилича на всяка една изтривалка за крака, която можете да постелите пред входната си врата. С тази разлика, че това всъщност е скрита електронна аларма. Тя е свързана безжично със специални колонки, които ще подават сигнал всеки път когато някой стъпи на нея. Изтривалката може да служи и като заместител на звънеца, но основното й приложение е да се грижи за сигурността ви. Има хора, които оставят вратата вкъщи, в магазина или офиса си отключена, но искат да са предупредени когато влиза някой – това е перфектната джаджа за тях. Ваша е само за около 50 евро.

lockitron_2

2. Ключалка Lockitron
Lockitron e страхотнo и изключително оригиналнa електроннa ключалкa, която можете да сложите на вашата входна врата. Наскоро ви представихме една статия за електронните ключалки  като цяло, а сега ви даваме един наистина добър и нестандартен пример за тях. Lockitron е ключалка, която не се отваря с ключ и която не може да бъде отключена по никакъв друг начин освен с вашия… смартфон. Точно така! Това е ключалка, която е свързана безжично със специално софтуерно приложение към телефона ви. Прибирате се вкъщи, правите един клик на тъч скрийна си и готово – ключалката е отключена – лесно, бързо и сигурно. Всъщност, тя работи дори с по-стари телефони като тогава се отключва със SMS. Ключалката работи с батерии, които издържат по цяла година и ви предупреждават седмици преди да се изтощят, че е време да ги смените. Единственият й проблем е, че ако ви свърши батерията на телефона има голям шанс да останете на улицата цяла нощ. Ключалката струва 179 долара и до момента е закупена от 14 704 души.

3. Скрити сейфове

TEN-BEST-7

Бихте ли предположили, че това е скрит сейф?

Ето още два примера за оригинални и добри дребни джаджи за вашата сигурност. В случай на най-лошото – проникване на крадци в дома ви, е необходимо да се предприемат превантивни мерки, за да опазите най-ценните си малки притежания – пари, бижута, карти памет и т.н. Единият е скрит сейф, с малко електроника, прикрит като кетчуп Hainz, а вторият е скрит контакт сейф. Наистина професионалистите пребъркват целия ви дом, но едва ли биха се сетили да бъркат в контактите и хладилника ви. Сейфовете могат да се отварят ръчно или да имат електроника и да се отключват само със специално дистанционно. Вижте снимките и се убедесе сами в тяхната ефективност.

us-patrol-siren-padlock-alarm

4. Катинар сирена
Ето още една невероятна джаджа за заключване. Това изглежда като обикновен качествен катинар, който често се поставя по гаражите, вилните зони или по вратите в дома. Но всъщност не е. Този катинар не само, че наистина е много качествен и изключително труден за разбиване, ами и всъщност представлява мини скрита аларма. Когато катинарът усети, че някой се опитва да го отвори без оригинален ключ, той се активира и започва да издава изключително силен и дразнещ звук до 100 дицибела. Това е достатъчно силно, за да изненада, стресне и откаже почти всеки крадец, който е нахлул във вашия дом. Такива катинари се продават от 10 до 100 долара, в зависимост от качеството.

spynettripwire15 – Лазерни сензори
Тези сензори приличат на детска играчка или като изкарани от фантастичен филм. Всъщност представляват уникална „лазерна мрежа”. Мога да се поставят на различно разстояние, на обикновени врати, между две огради и т.н. Когато някой премине през тях лазерните сензори не само, че алармират, но и сканират нарушителя и му взимат снимка. По този начин могат да се заснемат всички хора, които са нарушили дадени периметър и след това да се види кой точно е крадецът. Страхотно приспособление за допълнителна защита на входната врата. Плюс е, че те не са статични, могат да се местят и лесно да се пренареждат.

Това беше нашата класация с някои от най-добрите джаджи за сигурност, които можете да откриете. Очаквайте скоро и следващата част, където ще ви представя още 5 хитроумни малки технологии.

Print Friendly, PDF & Email