Освен най-важните технологични компоненти от една добра охранителна система – камери за видеонаблюдение, аларми, датчици и т.н., по света има хиляди други малки и хитри „джаджи”, за които дори не сте предполагали, че съществуват. В текущата статия ще ви представя няколко такива уреди, които можете да сложите в своя дом за допълнителна сигурност. Те не предлагат такова ниво на защита като наемането на частна охранителна фирма или видеонаблюдението, но биха били страхотно допълнение към тях… освен това са забавни. Ето я и втората част от нашата класация:

6. Аларма куче пазач
Чували ли сте, че един от най-добрите начини да защитите вашия дом е ако имате куче пазач? Това е така, но какво става в случаите когато сте на разходка или почивка с кучето? Не и ако имате Barking Dog Alarm обаче. Това е уникална аларма, която работи със сензори и щом усети нарушители, които се опитват да проникнат във вашия дом, започва да издава изключително автентична имитация на лаене на ротвайлер. При това лаенето е с различен тембър, сила и звук така, че крадците да не се усъмнят. Струва около 40 долара.

DJAJFJAFJA

7. Радио скрита камера
Изглежда като радио, но всъщност е една от най-добрите скрити камери, които могат да се намерят на пазара. Благодарение на нея можете да записвате всичко, което се случва във вашия дом или в офиса. Работи с много високо качество на изображението и освен всичко това може да работи като истинско радио, при това с добри характеристики. Друга много ценна екстра на Pure DAB Radio Wi-Fi Camera е, че разполага с възможност за нощно виждане така, че нищо да не ви убегне. Освен това устройството се свързва директно с компютър и може да записва или предава кадрите в реално време.

JAFWAFAWFAFA8. Nexia Home Intelligence
Това представлява цялостна система за защита на вашия дом. Благодарение на нея придобивате интелигентна къща, която можете да управлявате директно от смартфона си. Дори на хиляди километри разстояние, защото предава сигнал по мрежата. С тази система можете да правите наистина всичко – да отваряте вратите, да включвате осветлението, да пускате климатика и телевизора, да имате директен контрол и наблюдение към вашите IP камери. Ако някой проникне в дома ви и активира алармата, програмата ще ви съобщи веднага. Представете си как ще се почувства крадец, ако изведнъж всички врати и прозорци започнат да се отварят и затварят, а уредите да се включват и изключват…

JUJDWJADJWADA9. Отключване с отпечатък
Биометричната идентификация е една от най-големите сфери на сигурността. Тази джаджа обаче дава бюджетно решение за всички, които искат да я използват, но нямат толкова много пари за големи и скъпи уреди. Разработена е, разбира се, от китайска компания и представлява ключалка с пръстов отпечатък. Позволява тоталната липса на друга ключалка и невъзможността на крадците да проникнат през вратата по друг начин, освен разбивайки я. Може да се инсталира на стената или касата на вратата. Колкото и да е странно заради произхода си, устройството всъщност е надеждно и сигурно. Освен това издържа на студ и висока температура, както и на вода и може да функционира дори при замръзване.
JWDW2DA

10. Джаджи за богаташи
Приключваме този материал с две уникални супер скъпи джаджи създадени само за изключително богати хора. Първият е така нареченият The Magnum Safe, създаден специално за свръхскъпи бижута, часовници и други подобни. Той е с максимално ниво на защита и сигурност и с гаранция, че дори най-опитните крадци не могат да го пробият по никакъв начин. Като всеки луксозен предмет е създаден с много кич и освен функции за сигурност има и висока дизайнерска стойност – вратичките, светлините, формата му, всичко е продукт на професионални световни дизайнери, които са искали да създадат не само един добър сейф, но и нещо с което може да се изфукате. Цената му е 144 000 долара, а времето за доставка е 12 седмици.
Последната джаджа представлява уникален костюм бронежилетка. Той отново е направен от големи дизайнери и е елегантен и сам по себе си безбожно скъп. На всичкото отгоре пази от куршуми. Носейки го никой не би могъл да разбере, че сте облечен в суперсигурна бронежилетка. Използва технологиите на истинските бронежилетки, които използват американските военни в Ирак. Цената му е „скромна” – 20 000 долара.

Print Friendly, PDF & Email