5-Best

Сматфонът има вече и функция на мобилно крайно устройство в система за видеонаблюдение

Американската компания DVTel, създадена през 2000 г., е широко известна с иновативните си решения в областта на видеонаблюдението, като част от системите за сигурност. Един от нейните оригинални продукти, ярко отразяващ духа на днешния ден, е софтуерно приложение, което превръща смартфона в камера за видеонаблюдение. Приложението TruWitness превръща телефона в напълно функционална безжична мрежова камера. При това тази камера може да бъде интегрирана в система на видеомениджмънт Latitude, също разработка на DVTel.

Смартфонът с инсталирано приложение TruWitness се превръща в пълноценно крайно устройство на система за видеонаблюдение, като за неговия ползвател има възможност да снима, записва, да анализира и експортва видеото за охранителни цели. Продуктът TruWitness може да влиза в ролята на клиент за системата за видеонаблюдение Latitude 6.2, като предава данните посредством всяка достъпна мрежа на смартфона – WiFi, 3G/4G или LTE.

Какво би могла да е приложението за подобни мобилни камери за видеонаблюдение? Те например могат да се използват от подвижни патрули или групи за реагиране. Записите, направени със смартфона и интегрирани в системата за наблюдение съхраняват всички атрибути с доказателствена и юридическа стойност, каквито са и тези от видеокамерите. Преимущество на мобилните устройства е, че може да се ползва за създаване на видеоотчети за инциденти, които стават на места, необорудвани с камери. Технологията на пренос осигурява на мениджърите по безопасност в ситуационния център възможност да вземат решения в условия на много по-добра информираност.

Засега приложението TruWitness съществува само на платформата Android, но се планира в бъдеще поддръжка на iOS или Windows.

Print Friendly, PDF & Email