Снимка - techpp.com

Снимка – techpp.com

Домашните системи за сигурност играят много важна роля за осигуряването на безопасност в дома. Освен защита на Вашия имот, също така те дават спокойствие, знаейки, че Вашето семейство е защитено от неприятности. Към момента има различни видове системи, от които можете да направите своя избор и съответно да си закупите най-подходящата. Не забравяйте, че с покупката на подобна система правите и инвестиция на парите си. Затова, изберете система, която ще ви даде най-доброто за Вашите пари.

Вижте наша статия на тема „Как да изберем фирма за охрана със СОТ“  – Тук! 

Ето няколко съвета, които да Ви ръководят при избора на подходяща система:

1. Потърсете професионални съвети

В случай, че не сте запознати с различните системи за сигурност е препоръчително да се консултирате с професионалист, преди да закупите техниката. Потърсете надежден експерт, който да познава различните видове системи, които са достъпни на пазара. Обсъдете вашия дом като големина и разположение, начина Ви на живот и след това ги помолете да Ви направят подходящо индивидуално предложение. Помолете експерта да посети дома Ви, така че офертата която ще Ви изготви, да Ви даде най-практичното решение.

Снимка - afesoundfamily.com/

Снимка – afesoundfamily.com

2. Помислете за текущата ситуация във Вашия дом

Вероятно е някое събитие в дома Ви да Ви е накарало да си закупите система за сигурност или просто сте купили нов дом и искате да се подобри сигурността му. Важно е системата, с която се сдобивате, да предоставя практически решения за Вашата сигурност. Ето защо, една старателна, експертна оценка на жилището Ви би била от голяма полза. Помислете освен за дизайна и оформлението на дома Ви и за хората, които живеят в него – за техния брой и възраст.

3. Обмислете подходящата система

Въз основа на професионалния съвет и на оценката, която сте си направили, вземете решение относно това дали да си закупите безжична или жична система. Също така помислете къде ще се инсталира клавиатурата. Знаейки отправните точки, следва системата да ги обхваща, както и дали ще бъде нужно да се инсталират датчици за движение или камери.

Снимка - www.hkvstar.com

Снимка – www.hkvstar.com

4. Цената

Обмислете сумата за системата, която можете да инвестирате. Запознайте се и с разходите за монтаж – те също могат да варират в различни граници. Спрете се на система, на разумна цена. Помнете, че преди всичко тя трябва да бъде ефективна в осигуряването на безопасността на Вашия дом.

Охранителни системи

Охранителната система може да бъде инсталирана от Вас самите или от професионалист, който сте наели за целта. Има системи, които се инсталират по-просто и такива, за които се изискват по-задълбочени знания и умения за да бъдат поставени. Имайте предвид, че е важно да притежавате познания по инсталацията, тъй като има жици, преминаващи през цялото Ви жилище. Ако все пак решите, че не искате да имате проводници и дупки по стените, можете спокойно да се спрете на безжична система. За повишаване на сигурността в даден обект, могат да бъдат инсталирани също така и детектори за движение, както  и видео камери. В днешно време има системи за мониторинг на високотехнологично ниво. Те се предлагат с възможности за наблюдение и други допълнителни удобства.

Снимка – urbansecuritysystems.co.uk

Сред функционалностите на тези системи за наблюдение са и следните възможности за заплаха на сигурността на Вашия дом:

• наводнения в места с разбити тръби;
• опасни нива на влажност;
• огън и дим;
• повишение в нивата на въглероден окис;
• температурни вариации в обекта.

В случай, че решите да не заплащате допълнителни такси за наблюдение, можете да организирате система за собствен мониторинг, интегрирана във вашата система за сигурност. С подобни системи, не е нужно да проверявате техниката през цялото време, защото ще се получават сигнали от системата директно на Вашия компютър или телефон. Така можете да контролирате системата от всяко удобно за Вас място. Също така ще имате възможността да предприемете нужните според Вас действия при получаване на сигнал на всяко едно място и по всяко време.

Принципно има много фактори, които могат бъдат взети при избор на система за сигурност. Отделете време, за да оцените различните видове системи, преди да вземете решение да инвестирате в закупуване на правилната за Вас.

Статия на тема „Как да направим дома си по-сигурен“ четете при нас – Тук!

Print Friendly, PDF & Email