SD-9-2

SD9

Полуавтоматичният пистолет SD, в превод на български – пистолет за самозащита (Self Defense), на една от най-популярните оръжейни фирми в света „Смит и Уесън”, е сред най-популярните пистолети, предлагани и у нас от 2011 година.

SD-40

SD 40

Моделът SD е с рама от полимер, а цевта и направляващите са от висококачествена неръждаема стомана. Мерните прибори са тип тритиум, предназначени за стрелба и в нощни условия, като мерникът е фиксиран, двуточков. Затворният блок е с широки бразди отпред и отзад, с цел улесняване на зареждането. Ударно-спусковият механизъм е разработен от „Смит и Уесън” и наречен Striker Fire Action, което означава, че е без ударно чукче и механичен предпазител и при пълно издърпване на спусъка и патрон в цевта – ще последва изстрел.

SD-40-2

SD 40

Ръкохватката се изработва в едно цяло с рамата от същия полимер, като е с набраздени повърхности както странични, така отпред и отзад, с цел да се подобри контрола на оръжието при неблагоприятни атмосферни условия. Бутонът за освобождаване на пълнителя и затворната задръжка са от лявата страна на оръжието, а лостчето за разглобяване е двустранно разположено. Предната част на рамата представлява релса тип „Пикатини”, която позволява поставянето на тактически фенерчета или лазерни целеуказатели. Пълнителят е от лека сплав, с профилно дъно от синтетика, което плътно прилепва към ръкохватката и се явява естествено нейно продължение. Металните части са с черно мелонитено покритие, чието основно свойство е поглъщането на светлинни отблясъци.

На този етап, се предлагат два модела на пистолета – за популярните в цял свят калибри 9х19 mm Парабелум и .40 S&W, обозначени като SD-9 и SD-40. Всеки модел има по два варианта в зависимост от вместимостта на пълнителя – стандартна и намалена.

Модел                                    SD9                               SD40

Калибър                                9 mm Para                    .40 S&W

Дължина на цевта, mm       102                                102

Обща дължина, mm              183                                183

Дебелина, mm                       33                                  33

Тегло празен, g                     643                                643

Вместимост, бр.                    16/10                             14/10

SD-9-3

SD 9

Двата модела се предлагат и в комплект, състоящ се от специално куфарче, резервен пълнител и заключващо устройство.

Print Friendly, PDF & Email