halloween-zombie-walkКрадци маскирани като зомбита обраха бижутериен магазин в мексиканската столица, съобщават световните медии.

По данни на полицията в събота група от няколко души, маскирани като зомбита и  други същества, нахлули в голям бижутериен магазин в Мексико. Те разбили вратата му с брадва и започнали да събират пръстени, колиета и гривни, по-късно оценени на 76 500 долара.
Обирджиите задействали алармената система на магазина и почти веднага пристигнала невъоръжената охрана на търговския център, където се помещавал магазинът. Охранителите обаче били заплашени с пистолети и пушки, затова и не успели да спрат престъпниците. Полицията е започнало мащабно разследване по случая.

Обирът е станал в нощта между 1 и 2 ноември, когато е „мексиканският Хелоуин”. Тогава се чества „Денят на мъртвите”, на който се почитат починалите близки и роднини. На този ден много хора се обличат като най-разнообразни не мъртви същества – вампири, зомбита и други. Затова и обирът е бил много оригинален и хитър.

Print Friendly, PDF & Email