aht20130818144653170Твърде голямото насилие и многото престъпления в американския град Оукленд, Калифорния, принуди жителите да вземат извънредни мерки и да заменят съкратената полиция с частни охранители, съобщава presstv.ir.

Само за 2013 г. в този град е имало 61 убийства. През 2012 г. пък, според доклад на ФБР, в града е имало увеличение с 20% на тежката престъпност и с 26% процента на кражбите. За гражданите на града стрелбата и убийствата са ежедневие. И въпреки плашещите статистики, бюджетни съкращения принуждават властите на Оукленд да отрежат полицейските сили с една трета. Затова гражданите решават да вземат нещата в свои ръце и щом не могат да вярват на полицията – да наемат частни охранители. Предвидено е гражданското общество да събере пари, за да наеми охранителни фирми, които да патрулират из града и да се грижат за безопасността. Освен това жителите започват масово да обезопасяват домовете си със СОТ. Частните охранители и системи са техните последни надежди.

В града в момента има бум на продажбите на охранителна техника, специални прегради, търсене на фирми и закупуване на оръжия за самозащита. Според едно проучване на престъпността, Оукленд е в топ 5 на най-опасните градове за живот в САЩ.

Print Friendly, PDF & Email