UkrainaОхранителните фирми в Украйна отбелязват рязък ръст от поръчки за охрана на деца. Интересното в случая е, че клиентите са изисквали за безопасността на техните деца да се грижат не мъже, а жени – охранителки, съобщава украинската агенция Tch.ua.

На телохранителите в Украйна в последно време се налага не само да се учат да стрелят, да владеят специализиран ръкопашен бой, но… и да намират общ език с малчугани. Вълната от запитвания за жени – телохранителки буквално залива офисите на охранителните компании. Лична охрана за децата си ангажират не само богати хора, но и такива от средната класа. Причината за това е разрастващата се престъпност и многото проблеми във взаимоотношенията при бизнеса, които се разрешават нерядко чрез семействата. Ползвателите на охрана за децата си изискват от телохранителите да не се отделят нито крачка от „охранявания обект“, да го съпровождат в училище или детската градина, да го развеждат по магазини за играчки или детски площадки. Не винаги всеки мъж-охранител би издържал на такова „тежко“ изпитание – капризите и непредсказуемостта на децата.

Именно затова последния „писък на модата“ в Украйна са жени-телохранители. Това в най-пълна степен се отнася за малките момиченца – те не бива да бъдат оставяни сами дори на такива места, където входът за мъже е забранен… Известни са и случаи, когато родители отказват здрави мъже и искат да работят с жени, защото „синът им вече се чувства достатъчно голям“. Всичко това вече рефлектира върху цената на услугата, която варира между 20 и 30 хиляди гривни месечно (около 500-700 лв.).

Print Friendly, PDF & Email