PVIГерманската частна охранителна компания Protection Vessels International е получила лиценз да охранява плавателни съдове, плаващи под немски флаг със своя въоръжена охрана.

От 1 декември т.г. в Германия са влезли в сила изменения в законодателството, които значително са повишили изискванията към сертифицирането на охранителни фирми, особено на такива, които извършват въоръжена охрана. Казано по друг начин – за услуги, свързани с ползване на оръжие.

Protection Vessels International, която е специализирана в охрана на морски съдове с висока степен на риск, е организирала допълнително обучение на своя персонал. Стотици охранители от фирмата вече са завършили обучението и са готови да пристъпят към изпълнение на задълженията си на корабите. Те са подготвени за самоотбрана по време на кризисна ситуация, умеят да боравят със зачисленото им оръжие, да стрелят, а също така имат базови познания по външнотърговското законодателство на Германия.

От компанията са направили разчети, които показват, че към момента не се налага увеличение на цената на охранителната услуга.

Източник: http://www.pviltd.com/

Print Friendly, PDF & Email