Снимка - sxc.hu

Снимка – sxc.hu

Властите в Москва ще осигурят максимално ниво на безопасност по време на Олимпийските игри, съобщават руските медии. В столицата ще бъдат изпратени допълнителни полицейски сили, които ще патрулират из целия град. Засилените мерки за сигурност ще се предприемат с оглед на огромното количество гости за Олимпиадата, които ще се насочват за Сочи през Москва.

Московското метро вече е в „олимпийски“ режим на сигурност, привлечени са за съдействие допълнителни подразделения на службите за сигурност, полицаи и частни охранителни компании. Училищата и градините също са в специален режим на охрана. Сътрудниците на различните учреждения са длъжни да информират органите на реда в случай, че забележат подозрителни лица, проявяващи необоснован интерес към режима на работа на охраняемите обекти, както и при откриване на подозрителни предмети.

Междувременно, в интервю за „Фокус”, кореспондентът на ИТАР-ТАСС в София Игор Ленкин коментира подготовката за Олимпийските игри в Сочи.
„В момента нивото на сигурност е на 100 %, защото беше вложена значителна сума пари в тази насока. Руските специални служби работят в тясна връзка със своите колеги от гранична полиция. Само в района на планината, има около 70 хиляди представители на специалните служби на Русия. Мисля, че всички необходими мерки за провеждането на зимните Олимпийски игри в безопасна среда са взети. Направени са специални указания по повод безопасността. От Министерството на транспорта на Русия, са издали забрани, по повод размера на багажа, който е допустим да се носи, за да има още по-голяма сигурност. Всичко е на най-високо ниво.”, каза Ленкин.

Похарчена е голяма сума пари за подготовката на Олимпийските игри – 20 милиарда долара, а всичко останало, което е свързано със самата инфраструктура на Сочи, възлиза на 50 милиарда долара.”, допълни той.

Print Friendly, PDF & Email