Снимка - sxc.hu

Снимка – sxc.hu

Загубите от бури и урагани в САЩ се оценяват на 1.15 трилиона долара в периода 1980-2010, съобщава SecurityMagazine. Според изследване на Global Change Research Program загубите от природни стихии от днес до 2050-та ще струват минимум 1.20 трилиона долара.

Затова в момента в страната се наливат милиарди в инвестиции за борба срещу природните стихии. Парите се влагат в съоръжения като хидроизолация против наводнения, подемни сгради, подобряване на отводнителните канали, изграждане на стени срещу водните стихии, планове за евакуиране и много други. Въпреки че са изключително скъпи, все пак биха излезли много по-евтино от парите, които ще се дадат за възстановяване на щетите. Според проучване 40% от предприятията в страната, които са пострадали тежко от бури и други стихии, никога не са били възстановени, което допълнително нанася удар по икономиката на страната.

Установяването на защита на инфраструктурата със специални постройки и съоръжения е най-добрият метод за спестяване на пари в бъдещ план. Преди 2 години само 15 държави са имали подобни мащабни планове за справянето с природните стихии, сега те са 36.

Print Friendly, PDF & Email