airport_guns_080701_mnПрез първите шест месеца на тази година, само в САЩ, правителствената Transportation Security Administration е открила точно 894 огнестрелни оръжия в багажите на пътници по летищата. Това е плашеща статистика и показва увеличение с 30% повече открити оръжия от миналата година за същия период. TSA постави и рекорд за най-много открити бойни оръжия на хора, които са се канали да ги качат в самолет – 65 общо. А 45 от тях са били напълно заредени и готови за стрелба. Предишният рекорд беше поставен две седмици по-рано – 50 оръжия на седмица.

Миналата година Transportation Security Administration е открила 1549 огнрестрелни оръжия на пътници, които са се опитали да минат с тях през проверките на летищата. Това е било с около 20% повече от 2011 г. Най-стряскащо е, че 85% от всички оръжия са били напълно заредени. Откритите и конфискувани оръжия са били предимно  пистолети .38 калибър.

Тази бройка не включва всички останали забранени за внасяне в самолета оръжия. Проверяващите намират всяка седмица, в ръчните багажи на пътниците,  дузини зашеметяващи оръжия, спрейове, ножове, въздушни пушки, резервни части за пистолети, сигнални пистолети и много други. Повечето от хората ги носят, защото се страхуват от терористи, не знаят законите на летищата или се опитват да минат „тънко”. Всички тези оръжия обаче се конфискуват.

Print Friendly, PDF & Email