images (2)Британското правителство планира да похарчи допълнително близо 210 милиона лири за киберсигурност, съобщава www.securitypark.co.uk. Идеята е приветствана от една от най-големите компании за сигурност в страната – MWR InfoSecurity.

Според Алекс Фидген, директор на компанията, правителството най-сетне е осъзнало колко голяма и сериозна е опасността от външни кибератаки. Според него такова финансиране е добре дошло и ще помогне да се предотвратят много потенциални загуби, нанесени от кибератаки.

Британските частни фирми също са все по-засегнати от такива злонамерени нападения. Според Алекс Фидген много чужди държави се опитват да крадат интелектуална собственост на Великобритания, а други се опитват просто да възпрепятстват и навредят на бизнеса.

От правителството съобщиха, че киберсигурността става национален приоритет за Обединеното кралство и че инвестициите в тази област ще продължат да растат през 2015-2016 г. Държавата ще награди досегашните проекти в тази област и ще финансира нови. Ще се правят и крачки към повишаването на информираността за реалните заплахи във виртуалното пространство. Трябва  бизнеса и обществото да бъдат обучени да се пазят от подобни атаки.

В текущия период (неуточнен в новината) за момента финансирането в тази област е общо около 650 милиона паунда. Според експерти тези пари са напълно оправдани, защото ще увеличат способността на Великобритания да се справя с кибератаки и дори ще помогнат за превръщането на кибернетичната сигурност в икономическа възможност, както и за създаването на Обединеното кралство като лидер в тази област.

Print Friendly, PDF & Email