Heathrow_1126414cЗасилени мерки за сигурност въвеждат в най-голямото лондонско летище „Хийтроу“, съобщават западните медии. Мерките са насочени предимно към полети на американските компании, летящи към Северна Америка. Още по-щателно ще бъдат проверявани пътниците и багажите за всеки полет.

Засилените мерки за контрол са предприети по молба на американските власти, които са притеснени след засичането на данни от разузнаването, че терористичната групировка „Ал Кайда“ готви нови атентати в САЩ и други европейски страни.

Подобни мерки са въведени и в Кипър след предупреждение от САЩ и Великобритания за евентуален терористичен удар в Близкия изток. Повишени мерки за сигурност има пред почти всички западни посолства в Кипър, както и на други места със засилено туристическо присъствие. Освен това ще се увеличи броя на полицейските проверки на острова.

Властите на Кипър са дали указания на полицаите в цялата страна да бъдат на щрек и да проверяват всички хора или коли, които им се струват съмнителни.

Print Friendly, PDF & Email