Ukraina

Отборът на Българската бодигард федерация по време на дисциплината „Съпровождане“ на Третото световно първенство „Бодигард“, Ялта, 2012 г., на предна позиция Петър Гергинов, следва Каролина Борисова, формацията се затваря от Костадин Карамитов, в отбора са още Красимир Цветанов и Илка Алексиева

Четвъртото световно първенство по многобой за телохранители „Бодигард-2013“ ще се проведе в Ялта от 21 до 24 септември. Участие до момента са заявили отбори, съставени от професионални охранители, от 14 държави, сред които и България.

В продължение на 4 дни, каквато е продължителността на първенството, бодигардовете ще демонстрират пред професионално жури ръкопашен бой, умения за боравене с оръжие, оказване на първа медицинска помощ, тактика и техника на съпровождането при придвижване пешком на охранявано лице, с показване на хватки от физическата охрана. Пред охранителите ще бъдат поставяни полоси с препятствия, част от които те трябва да преодолеят с автомобил. Една от задачите включва откриване на взривно устройство, поставено в автомобил.

Шампионатът ще допринесе за обмяна на опит и добри практики между охранители от САЩ, Русия, България, Израел, Украйна, Турция, Киргизия, Беларус, Обединените арабски емирства, Армения, Казахсктан, Румъния, Грузия и Молдова. Тържествената церемония по откриването ще се състои на входа на пристанището в Ялта на 21 септември. На откриването ще бъде представено автомобилно шоу с демонстрации на екстремално и синхронно шофиране, а също така ще има и уроци от известни майстори на бойните изкуства.

Print Friendly, PDF & Email