BirmaСлед неотдавнашните взривове в Мианмар (държавата, позната и с бившето си име Бирма) все повече компании, най-вече чуждестранни фирми, прибягват към услугите на частни охранители, съобщава порталът Ohrana.ru. Самите охранителни фирми провеждат спешно обучение на своите служители за борба против прояви на тероризъм. Това се налага особено след случилата се атака на Традерс хотел (Traders Hotel) в Янгоде, най-големия град в страната.

Шефовете на фирмите, използващи частна охрана, вече не се „скъпят“ за съвременно оборудване за сигурност. „До скоро те смятаха охранителното оборудване едва ли не като излишен разход,, а сега сами искат от нас да бъдат инсталирани колкото се може повече устройства, като камери, металдетектори, системи за контрол на достъпа и др.“, споделя Ва Ва Мин, зам.-директор на частната охранителна компания Professional Security Service.

Властите в Мианмар са разтревожени, че терористичните актове отблъкват чуждестранните инвеститори. „Инвеститорите трябва да мислят как да развиват бизнеса си, а не как да охраняват офисите си“, допълва Мин.

Print Friendly, PDF & Email