2013.12.27_Mohamed Ibrahim

Министърът на вътрешните работи на Египет Мохамед Ибрахим Снимка: Reuters

Египетската прокуратура е разпоредила задържането на 18 члена на движението „Мюсюлмански братя“, съобщи АФП. Обвиненията срещу членовете на движението са в „принадлежност към терористична организация“. Има 11 задържани в провинцията Шаркия по същите обвинения. Още 16 души са арестувани за рапространение на литература, която подбужда към насилие. Задържан е и синът на лидер на движението.

Ислямисткото движение беше обявено официално за терористична група от Египетското правителство в сряда, акт който постави членовете на движението под ударите на антитерористичния закон на страната. Вестникът на движението „Свобода и справедливост“ е спрян по нареждане на египетското вътрешно министерство.

Всичките тези решения са впоследствие на извършения терористичен акт в Кайро, в сряда.Припомняме, че при този атентат загина един човек и петима други бяха ранени вследствие на експлозия на взривно устрйство оставено в кофа за боклук. След оглед бяха намерени още две взривни устройства, които бяха обезвредени от силите на реда.

Print Friendly, PDF & Email