KordobaНай-малко 130 души са били ранени, а един е убит след масово плячкосване и вандализъм от банди от младежи, които завзеха няколко части на град Кордоба в Аржентина. Беззаконието е резултат от решението на полицията да стачкува заради ниското заплащане, предадоха световните агенции. Млад мъж на около 20 години е починал от огнестрелна рана в гърдите.

След като новината за стачката избухна във вторник, мародери бързо се появиха по улиците, атакувайки основно супермаркети и малки магазини. Местните медии наричат ​​града „почти парализиран“. Посред бял ден хората крадяха от телевизори до бира и домакински потреби. Крадеше се всичко и в големи количества. На места се стигна до сблъсъци, престрелки и ранени. Централната власт в Аржентина вдигна ръце и обяви, че по конституция опазването на реда в провинцията е работа на провинциалните власти.

По-късно през деня губернаторът на Кордоба постигна споразумение със стачкуващите полицаи и те излязоха на работа. Арестуваха 52-ма души. При размириците са ранени над 100. Точният размер на откраднатото и ограбеното е неизвестен.

Print Friendly, PDF & Email