Със сигурност срещата между Тръмп и Ким Чен Ун в Сингапур е едно от дипломатическите събития, което всички медии следят с огромно внимание. Припомняме, че приготовленията за него започнаха още преди няколко седмици.

Световните агенции съобщиха, че Ким и Тръмп вече са пристигнали в града със своите екипи охранители и бронирани лимузини. Но освен всички подробности относно протокола на срещата, не малко внимание предизвикаха и специалните войни, които бяха привикани за охраната и сигурността по време на историческото събитие. Това са страховитите непалски бойци гурки, които са колоритната част от силите за сигурност, които ще се грижат за безопасността на севернокорейския лидер и президента на съединените щати.

Тези бойци се подбират измежду младежите на беден Непал, след което преминават през тежки тренировки и обучение, за да станат част от от полицията в Сингапур. Те се отличават със своите кафяви барети, защитно облекло и модерни оръжия. Като за такива събития със засилени мерки за сигурност винаги се прибягва до тях заради уменията и издръжливостта им. В момента на служба в полицията на града държава има около 1800 от тях.

Print Friendly, PDF & Email