Севернокорейски хакери откраднаха оперативни планове на САЩ за унищожаване на ръководството на Северна Корея. Въпросните поверителни военни документи са включвали и военновременни южнокорейско-американски оперативни планове за инвазия при евентуален конфликт между Щатите и комунистическата страна.

Това е съобщил депутатът от управляващата Демократична партия „Заедно“ И Чхол-хи, който е цитирал информация от южнокорейски служители по отбраната. Според тази информация над 235 гигабайта военни документи са били откраднати от Обединения център за данни по отбраната през септември миналата година. Около 80 процента от откраднатата информация още не са установени, но не се очаква тя да навреди на южнокорейската армия, тъй като не включва строго секретни разузнавателни данни. Част от нея се отнася за това как да бъде следено придвижването на членове на севернокорейското ръководство, как да бъдат изолирани техните скривалища и да бъдат атакувани от въздуха, преди да бъдат унищожени.

Разследващ екип в министерството на отбраната заяви през май тази година, че хакерските действия са били извършени от Северна Корея, но не разкри каква информация е взета.

Северна Корея обаче отрича да е отговорна за кибератаките и обвинява Южна Корея, че си измисля твърдения за компютърни нападения.

Print Friendly, PDF & Email