Снимка - themorrisnews.wordpress.com

Снимка – themorrisnews.wordpress.com

Представете си следната ситуация. Разхождате се из града, сядате на някоя пейка и търсите Wi-Fi сигнал. Изведнъж чувате бръмчене над вас, оглеждате се и виждате летящ дрон. Мислите си, че просто ви е снимал? Не, по-лошо – той вече е откраднал всичките ви пароли. За тази история разказва Grimizoo.

Това е напълно реална ситуация за дрона  на лондонската компания за сигурност Sensepoint, която е разработила специален софтуер, наречен Сули, който превръща безпилотните самолети в крадци на данни. Дроновете, снабдени с този софтуер, летят в даден периметър и търсят Wi-Fi сигнал към който автоматично да се прихванат, да проникнат в телефона и да свалят всички важни данни от него.

Чрез технологията Сули успешно се крадат не само пароли, но и данни за кредитни карти, пълномощия от Амазон, Ибей и много други. Добрата новина е, че за разлика от NSA, които могат да правят това от километри, летящите роботчета трябва да се приближат на едва 60 см., за да могат да хакнат телефона ви. И въпреки това технологията е стряскаща.

Print Friendly, PDF & Email