Създадоха първия дрон и изтребител с 3D принтирани части, съобщават световните медии. Макар двете новини да не са пряко свързани помежду си, оказа се, че в почти един и същ момент, независими един от друг, бяха създадени два летателни апарата от нашумялата 3D технология.

Тези дни беше регистриран първият полет на британския изтребител „Торнадо GR4″ с елементи от конструкцията, отпечатани на 3D-принтер. Компанията производител е  „Би Ей И Системс“. Според нея новата технология може значително да намали общата стойност на производството и ремонтите на военни самолети.

Междувременно Live Science съобщи, че компанията Arch Aerial е създала от 3D принтирани части дрон предназначен за археологически проучвания. „ 3D-принтирането има едно голямо предимство. Изключително полезно е да може да преминеш от проекта към изпълнението му в рамките на часове, нещо невъзможно доскоро”, казва Бен Мартин, един от създателите на проекта.  Въпреки че дронът е създаден за снимки на археологически обекти и разкопки, той може да бъде използван и за много други неща – за спасителна дейност, за селскостопанска дейност, за сектора на недвижимите имоти и, разбира се, за охрана и сигурност.

Всичко за този тип дронове четете в Security.bg.

Print Friendly, PDF & Email