21.01.2014 korabi

Снимка – alarabiya.net

САЩ имат готовност да изпратят два военни кораба в Черно море заради Зимните олимпийски игри в Сочи, съобщава Sportal. Това е част от общите мерки за сътрудничество, които предприеха Кремъл и Пентагона, относно сигурността в Сочи. В случай на нужда американските кораби ще се отзоват на помощ моментално, те вече са разположени в близост.

САЩ вече изпратиха в Сочи десетки от най-добрите агенти на ФБР, които да помагат за организирането на сигурността във вече непревземаемия град. Напомняме, че 37 000 полицаи и служители, тактически ракетни комплекси, система за тотално следене на комуникациите, ограничаването на достъпа до града и плаването на кораби до пристанището са само част от драконовите мерки за сигурност предприети от руските власти.

Освен това руските сили за сигурност обявиха, че ще разчитат и на най-добрите полицейски кучета в страната, които да душат за взривни вещества и оръжия. Животните са подбрани съобразно нивото им на обучение, а също така са взети под внимание опитът и професионализма на треньорите им.

Print Friendly, PDF & Email