wikipedia.org

wikipedia.org

Властите в руската столица активираха уебсайт, който позволява да се проследи историята на всяка кола, регистрирана в града. Засега „Автокод“ работи в тестов режим, съобщава „Коммерсантъ“.
За получаване на информация за даден автомобил е достатъчно да бъдат въведени идентификационният му номер (VIN) и серията и номерът на регистрационния талон. Срещу тези данни, системата предоставя информация за годината на производство, модела, цвета, мощността, екологичната категория, обема на двигателя и броя на предишните собственици,Автокод без да се споменават личните им данни. „Автокод“ също ще осведомява за последния технически преглед на колата, в колко произшествия е участвала и дали върху нея има наложен запор.

От Московския департамент по информационни технологии обещават в бъдеще системата да предоставя информация за пътнотранспортните произшествия не само от ГИБДД (КАТ), а и от застрахователните компании, също така дали автомобилът е заложен в банка и конкретика по сервизното му обслужване. Услугата „Автокод“ ще има и мобилна версия, която ще бъде напълно безплатна.

Print Friendly, PDF & Email