Russian-warship_996504cРуската армия ще получи нови бойни кораби, които ще бъдат изградени от готови за сглобяване блокове, точно като миниатюрни модели. Това заяви началника на военния флот адмирал Виктор Чирков.

Според Чирков така наречените „модулни кораби” не само, че ще съкратят времето за проектиране и построяване, но и ще намали разходите по изграждането им. Руският флот ще получи своят пръв подобен кораб през 2018-2020 г. На модулен принцип ще бъдат сглобени всички части от кораба, включително комуникационните устройства, оръжейните системи и дрги. Друго предимство на тези кораби ще бъде, че ще могат да изпълняват много и различни мисии за които до момента са били необходими повече кораби.

До 2020 г. Русия ще отдели 641 милиарда долара за цялостно превъоръжаване и модернизиране на армията си. Дялът на модерните оръжия в руската армия през 2015 г. ще бъде 30%, а през 2020-та – 70%. Флота ще получи чисто нови атомни и дизелови-електрически подводници, както и още много други видове свръх модерни военни морски машини.

Print Friendly, PDF & Email