Снимка - bulgarian.ruvr.ru

Снимка – bulgarian.ruvr.ru

Русия има законно основание, в съответствие с международното право, да изпрати войски в Украйна за охрана на Черноморския флот по молба на действащия президент на страната, заяви лидерът на Либерално-демократическа партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски, съобщава РИА „Новости“.

На мястото на Янукович аз бих се договорил с ръководителите на югоизточните райони на Украйна и бих помолил Русия да гарантира сигурността ми и да обяви, че аз съм действащият президент. И сега Янукович може да бъде възстановен на поста. Няма да е президент на цяла Украйна, но може да направи така, че да няма избори на 25 май. Той може да се спаси. Може да повика армията ни, тъй като украинската армия в момента е недееспособна„, заяви депутатът.

Според Жириновски, Олександър Турчинов, който сега изпълнява длъжността на президент, е самозванец, а Янукович е единственият законен действащ държавен глава, допълва вестника. Освен това лидерът на ЛДПР каза, че партията му е готова да изпрати доброволчески отряди в Югоизточна Украйна и е готова да им окаже всякаква подкрепа.

Print Friendly, PDF & Email