Colosseum-Rome-Wallpaper-HDИ в Рим предприеха засилени мерки за сигурност, съобщават световните медии. След като десетки страни в света са силно притеснени от задвижването на Ал Кайда и предупреждението от страна на САЩ за потенциални терористични нападения, органите на реда в Италия решиха да предприемат извънредни мерки за безопасността на столицата си.

По нареждане на полицейското управление в Рим, специално внимание се отделя на сигурността на чуждестранните дипломатически представители в Италия, както и на други важни обекти и посещавани от туристи забележителности. Много полицаи и сапьори провеждат мащабни проверки в цял Рим и най-вече в огромните лабиринти от канализации и тунели под града. Основното внимание обаче се съсредоточава на територията в близост до посолствата на САЩ и страните от ЕС.

Подобни мащабни мерки за сигурност бяха предприети в последните дни в САЩ, Великобритания, Кипър, Брюксел, Израел. Всичко това идва от предупреждението на САЩ, че разузнаването им е открило безспорни доказателства, че Ал Кайда подготвя терористични нападения. Преди няколко дни Интерпол пък потвърдиха тези опасения, докладвайки за изключително раздвижване и масови бягства от затвори по целия свят на привърженици на терористичната организация.

Print Friendly, PDF & Email