ohranaВ руския град Томск тече интересна кампания – в местното 32-ро училище е инициирана подписка за възстановяване на охранител, който е уволнен за това, че ударил ученик, разказва ohrana.ru. Преди седмица в местен полицейски участък е подаден сигнал от майка на ученик, че детето й било ударено от охранител в училището в областта на гърдите.

Случаят бил „разнищен“ детайлно. Оказало се, че 13-годишният младеж, който бил ударен, заедно с още един свой съученик, отказали да напуснат сградата на училището след определения за това час. Охранителят ги предупредил и след като не срещнал разбиране, изтласкал младежите извън училището, като тогава и ударил с длан в гърдите единия от учениците. Едва след това децата напуснали сградата.

Охранителят работел в това училище от около 20 години и за повечето от учениците бил „много добър човек“. Случаят с неговото уволнение предизвикал широк обществен резонанс не само в училището, но и в целия град. Настоящи и бивши ученици от това училище готвят обръщение към регионалния инспекторат по образованието, в което призовават да бъде възстановен на работа уволненият гард. Инициативата се поддържала и от родители, както и от работещи в охранителната фирма, която го назначила.

Print Friendly, PDF & Email