Снимка - computerworlduk.com

Снимка – computerworlduk.com

Пътниците на авиолиниите във Великобритания вече могат да отказват да преминат през устройства за сканиране на цялото тяло, поради здравословни или интимни причини, съобщава Computerworlduk.com

Пътниците отказващи да преминат през скенера обаче, ще трябва да бъдат подложени на ръчна проверка от служителите по сигурността.

Преди на пътниците, които отказваха да бъдат сканирани, не се позволяваше да летят, тъй като индивидуалните проверки отнемат време и бавят опашката за проверка за сигурност.

Скенерите за сигурност се използват понастоящем на 10 от най-големите летища в Обединеното кралство. Те са разработени с цел да се предотврати заплахата от неметални експлозивни устройства.

Секретарят на британското министерство на транспорта – Патрик Маклоглин казва: „ В Обединеното кралство в момента се използва технологията на милиметровата вълна, която намалява риска от здравни вреди и е много различна от технологията на стандартните рентгени.” Но също така добави, че разбира защо една част от пътниците биха предпочели да бъдат подложени на ръчна проверка по ред причини.

 

Print Friendly, PDF & Email