Security-Guard-400x238Пакистанската полиция посъветва бизнесмените да наемат частни охранителни фирми, за да се грижат за личната им сигурност и за сигурността на бизнеса им, съобщава thenews.com.pk. Според говорител на полицията, бизнесмените трябва да инвестират повече в частни охранители и да сложат камери за видеонаблюдение  на обектите си.

Това изявление идва по повод на големите щети нанесени на бизнеса в Пакистан, заради многобройните кражби. Според експерти това се дължи до голяма степен на пренебрегването на частната охрана в страната. Изказването от страна на полицията е дошло на специална среща, където са присъствали някои от най-големите лидери на търговски дружества в страната.

Според говорителя, сигурността на частния бизнес в страната е от водещите приоритети на полицията. Тя ще се постарае всички виновници в изнудвания, кражби и други престъпления да бъдат хваната и наказани с „железни ръце”. Но за да помогнат това да се служи частните бизнесмени трябвало да разчитат и на охранителни фирми, които са професионалисти в сигурността. Полицията посъветва бизнесмените да бъдат наети охранители и да се изгради цялостна системи за видеоконтрол на обектите им. По този начин престъпността щяла да спадне драстично.

Според полицейския служител, който дал тези съвети на бизнесмените, с наемането на частна охрана ще се намали и една друга опасност – отвличанията. Похищенията с цел подкуп в Пакистан от година са се превърнали в просто рутина и са наистина голям проблем.

Print Friendly, PDF & Email