td_libs_PS2KeyboardМошениците в САЩ откриха нов начин за кражба на пари от кредитни карти, който скоро може да плъзне и в други страни, предупреждава SecurityMagazine. Става въпрос за уникална технология, която се включва директно към компютъризирани касови апарати на магазините. Чрез нея всеки, които плаща с дебитната или кредитната си карта сметката си в магазина, може да стане жертва на обир.

Новите скимери се вграждат в съединителната част на стандартните кабели Ps2, които се поставят в задната част на компютъра. Скимерите са много малки и не могат да бъдат видени нито от клиентите, нито дори от самите служители на касата. Забелязват се при внимателен оглед и ако се знае какво се търси. Новият скимер представлява малко парче пластмаса, което се „вмъква” там къде клавиатурата се свързва към компютъра. Веднъж сложен той изпраща на друг компютър всички данни, които са изпратени на този канал за комуникация. По този начин всичко, което се пише на клавиатурата на компютъра или на терминала, включително ПИН кода на картата, се разбира.

Скимерите всъщност се продават свободна на пазара и могат да се купят за 40 долара от интернет. Рекламират се като „професионална система за следене”. Експерти казват, че е истинско чудо, че престъпниците чак сега откриват как да ги използват за кредитни кражби.

 

Print Friendly, PDF & Email