det-shooting-8-27-13Частен охранител простреля и уби човек в Детройт, съобщава detroit.cbslocal.com. Случката се е разиграла вторник сутрин (американско време) в жилищна сграда до университет Wayne State University.  Частен охранител, който е изпълнявал служебните си задължения и е пазил сградата, е стрелял по мъж, опитващ се да се промъкне през  вестибюла без да покаже картата си за самоличност.

Оказва се, че жертвата е възрастен мъж на 60 години, който никой от обитателите на сградата не е виждал. Бети Бранъм, обитателка на жилищния комплекс разказа на медиите, че охранителят е работил в сградата дълго време, винаги е бил учтив и е изпълнявал стриктно задълженията си. „Чувствам се толкова зле за него.  Ние му казахме вчера да остави тази работа, защото вече е твърде стар за нея и има много опасни неща, които стават тук“, заяви тя.

Престъпността в Детройт е изключително висока и затова много хора напускат града. Такива инциденти за жителите са ежедневие. Само ден по-рано млад мъж е бил убит на метри от паркинга на същия жилищен комплекс. Почти всички заемат страната на охранителя, защото именно хора като него са единствените, които опазват гражданите от крадците и престъпниците. Както и в други подобни градове хората все повече губят вяра на полицията и разчитат на частни охранителни фирми да се грижат за тяхната сигурност.

Print Friendly, PDF & Email