TravisBaumgartner- person of interest in U of Alberta shootings - Edmonton Police- june 15 2012Травис Баумгартнер, едва на 22 години от Канада, се призна за виновен за въоръжен обир на бронирана инкасо кола и за убийството на 3-ма охранители. Ужасното престъпление се е случило на 22 юни 2012 г. Тогава мъжът, който е бил охранител от G4S, застрелва и убива на място трима свои колеги и ранява в главата четвърти. Целта е да се обере инкасо колата, която зареждала пари за банкомати край университета Алберта. Той застрелял тримата свои колеги в гръб, а четвъртия, оцелял по чудо, ранил в главата после.

Травис бил арестуван на границата със САЩ. Полицаите намерили сумата от 334 000 долара в раницата му. Той работил в охранителната компания от едва 3 месеца и се предполага, че е постъпил на работа именно, за да извърши подобен обир.

Фрапантното е, че мъжът не изпитвал никакви угризения за убийството и дори не се опитал да открадне парите по по-лесен начин. След обира той дори се шегувал за това с негов приятел. На делото той напълно хладнокръвно се призна за виновен за две убийства втора степен и едно първа на 26, 39 и 35-годишни мъже, негови колеги. Освен това се призна за виновен за опит за убийство и за въоръжен обир. Най-вероятно го чака доживотно присъда.

Print Friendly, PDF & Email