Снимка - World Trade Center

Снимка – shc.hu

Въпреки огромните претенции на САЩ да са номер едно в сигурността, дори при тях все още стават изключително абсурдни пробиви в охранителните им системи. Миналия уикенд, например, тинейджър от Ню Джърси е успял да пробие всички охранителни системи на World Trade Center и да се изкачи, без никой да разбере, до върха на кулата, съобщава New York Post.

16-годишният Джъстин пропълзял през дупка на оградата в 4 ч. сутринта миналия уикенд. След това, въпреки че е нямал ID карта, успял да влезе в самата сграда и да се разхожда свободно из нея, да използва стълбите и асансьора, без да активира нито една система за сигурност, аларма или да е засечен от видеонаблюдението. Добре че момчето искало просто да се разходи до върха на Търговския център, защото ако беше терорист никой нямаше да го спре.

Едва два часа по-късно Джъстин бил заловен от идващ на работа служител. Когато полицията го разпитала как успял да премине през „железния пръстен на сигурността” на Търговския център, той казал, че не намерил никакви трудности в това. Включително минал на сантиметри от заспалия охранител на последния етаж на сградата, който впоследствие бил уволнен. И въпреки че инцидентът звучи несериозно и забавно, той поражда въпроса – „Щом едно дете може спокойно да мине през системи за сигурност и охрана за милиони, то какво може да стори един наистина злонамерен човек?”

Print Friendly, PDF & Email