Според статистически данни от BBC правоохранителните органи в столицата на Великобритания Лондон е трябвало да разследват повече убийства от тези в Ню Йорк.

Само за февруари в Лондон са извършени 15 убийства, което е с едно повече от тези в “Голямата ябълка”. Същото се е повторило и през месец март, когато говорител на Скотланд Ярд е съобщил, че са извършени 22 убийства в сравнение с 21 в Ню Йорк.

Кметът на Лондон Садик Хан в свое изявление е изразил загрижеността си от тази притеснителна тенденция, но въпреки това е уверил гражданите, че градът все така си остава едно от най-сигурните места по света.

Според полицейската статистика се наблюдава увеличаване на нападенията с хладно оръжие. Докато в САЩ убийствата и случаите на нападения са предимно с огнестрелни оръжия. През 2018 година, 37 от общо 47-те убийства в Лондон са в резултат от нападения с нож.

Заради това Министерството на вътрешните работи на Острова е предприело серия от мерки за справяне с този проблем, като една от тях е ограничаването на достъпите до ножове, ками, мачете и други хладни оръжия. А това включва и забраната за поръчки от онлайн магазини.

Print Friendly, PDF & Email