gallup-poll-logo48% от американците обвиняват „система” за психично здраве  в страната за масовите стрелби. Тази статистика остана непроменена спрямо 2011 г., сочи проучване на Галъп.

Според проучването хората все по-малко обвиняват лесната продажба на оръжие за масовите убийства. Преди две години 46% от американците са смятали именно това за корена на проблема, а сега тази цифра е около 40%. Това означава, че все повече хора мислят, че не оръжията са виновни, а човекът, който седи за тях и най-вече неговото психично здраве.

Други статистики показват, че 37% от американците обвиняват за убийствата употребата на наркотици, 32% насилието в ентъртеймънт бизнеса и медиите, 29% интернет, 29% недостатъчната сигурност и охрана в обществените сгради, училищата и т.н и 18% нападателния език от страна на видни политически коментатори.

Галъп проведе анкетата само 2 дена след като в САЩ се случи поредното масово убийство. Миналата седмица самотен стрелец проникна в база на ВВС във Вашингтон и уби 12 души.

Print Friendly, PDF & Email