Компания от САЩ измисли дрон за охрана, въоръжен с електрически пистолет, съобщава Kaldata. Американската компания Chaotic Moon Studios започна тестовете на  дронове, които охраняват частната собственост и стрелят срещу нарушителите с електрошоково оръжие.

Дронът е модел CUPID и е с едно единствено предназначение – да следи за нарушения върху дадена територия. В първия момент, когато фиксира такова нарушение, дронът издава предупреждение със записан предварително човешки глас, за да се даде шанс на закононарушителите да напуснат охраняваната територия. Ако те не го сторят обаче, безпилотния самолет, в съответствие с предварително заложен алгоритъм, започва да стреля срещу нарушителя с електрически пистолет с напрежение около 80 хиляди волта, уведомява охранителните органи и чрез допълнителни електрически изстрели не позволява на човека да напусне мястото.

Освен с електрошок, пистолетът на дрона може да бъде зареден и с малки топчета, запълнени с лют пипер, които действат като спрей за самозащита. Самолетът няма да бъде пуснат за серийно производство, а ще се прави по индивидуални поръчки.

Видео на дрона:

Print Friendly, PDF & Email