5.08 skypeКомпанията Amaryllo  представи своят нов продукт – камерата iSensor HD, изключително проста и ефективна охранителна камера, свързана към Skype, която, според създателите си, позволява изграждането на пълноценна охранителна система за броени минути.

Камерата може да заснема снимки и видео с HD формат и е оборудвана със сензори за движение и звук. Специален механизъм може да завърта камерата и по този начин тя покрива панорама от 180 градуса. Устройството е компактно и икономично. За пълноценната работа на iSensor HD е достатъчен USB порт, осигуряващ сила на тока 1 ампер. За връзка се използва вграден Wi-Fi модул.

Най-интересното е това, че видеопотокът се транслира чрез Skype. Камерата се управлява чрез своеобразен език, съставен от кратки текстови съобщения, но се предлагат и специални приложения за Android и iOS, за по-удобно управление на устройството. В един от режимите при засичане на нарушител в охраняемата зона, iSensor HD изпраща съобщение чрез Skype и фотография на нарушителя.

Продажбите на интересната камера iSensor HD трябва да започнат през месец септември тази година при цена 160 американски долара. Вече се приемат предварителни поръчки.

Print Friendly, PDF & Email