surveillance-camera-via-Shutterstock30 000 охранителни камери ще инсталират във Венецуела, съобщават информационните агенции. Тази мярка ще бъде предприета от правителството заради все по-засилващата се престъпност в страната.

Камерите са  китайско производство и повечето от тях ще бъдат поставени в столицата на страната – Каракас. Първите вече са монтирани като изпитателна програма.

Външният министър на страната Мигел Родригес коментира, че освен 30 000 камери, в цялата страна ще бъдат поставени и много други видове сензори. Ще бъде изградена система от мониторинг центрове и патрулиращи полицаи. Целта е да се събира информация за ставащото по улиците на страната в реално време, за да може да се реагира моментално.

Венецуела е държавата с най-голям брой престъпления в цяла Южна Америка. Само за миналата година в страната е имало рекордните 16 000 убийства. През първата четвърт на тази година са регистрирани 3 400. И това дори не е реалната бройка. Заснетото от новите камери ще бъде използвано и като доказателствен материал в съда.

Print Friendly, PDF & Email