Снимка - asia.cnet.com

Снимка – asia.cnet.com

Манията за „сигурни” смартфони продължава. След като само преди броени дни ви съобщихме за първия смартфон с функционалност номер едно „сигурност”, а малко след това Боинг обявиха подобен телефон, BlackBerry оповестиха, че ще изкарат най-защитения си телефон до момента. Телефоните с бранд BlackBerry винаги са се славили с висока степен на сигурност, но този модел ще е по-добър от всички останали.

Компанията Secusmart GmbH информира потребителите, че ще могат да се сдобият с най-сигурния смартфон със системата BlackBerry 10 OS досега, срещу сума от €1995. За целта те предоставят на клиентите си допълнителна microSD памет карта, която е оборудвана със специален чип. Благодарение на него цялата поверителна информация в смартфона се съхранява в изключително защитена среда.

В самата карта има инсталиран специален софтуер за криптиране на данните, които използват 128-битова AES технология. Сама по себе си тази карта предлага голямо ниво на защита на личните данни, която обаче би била най-съвършена единствено ако и човека, на който се обаждате да разполага със същата технология. Любопитно е, че Secursmart GmbH  планират да продават на потребителите си не само BlackBerry Z10, но и модели с Android OS и iOS, които използват системите и за криптиране на информацията

Print Friendly, PDF & Email