Снимка -theguardian.com

Снимка -theguardian.com

Гърция е със свръхзасилени мерки за сигурност в очакване на терористична атака, съобщава Inews. Над 2000 души от гръцките спецчасти и звена за борба с безредици охраняват центъра на Атина. Почти цялата полиция в страната е мобилизирана. Засилена е охраната на училища, държавни учреждения, магистрали, хотели и други.

Властите обявиха, че мерките са взети заради отправени заплахи за бомбени атентати срещу политици от провеждащото се заседание на председателството на страната в Европейския съюз. Затова полицаи внимателно следят всички места, на които ходят държавниците. Експерти по сигурността са инструктирани да спират за проверка всяко съмнително лице или автомобил. Според медиите гръцките власти са потърсили съдействие от ФБР и Скотланд ярд.

Мерките за сигурност са предприети заради заплахата на терориста Кристодолус Херос, който писмено и с видео послание заплаши, че ще има атаки срещу политици и журналисти. Херос е обявен за международно издирване с награда от 1 млн. евро за предоставена информация относно местонахождението му. Той е осъден на 6 доживотни присъди за убийства и бомбени атентати.

Print Friendly, PDF & Email