AptekaВ град Модесто, Калифорния, са били задържани 2 лица, заподозрени в кражба на наркотични лекарства при транспортирането им от фармацевтична фирма до болници.

Фирмата BeavEx решила да прибегне до услугите на частните охранители от Агенция Пинкертон (Pinkerton), след като бил ограбен техен куриер, доставящ фармацевтични стоки за аптеката на медицинския център „Мемориал“. Само 2 седмици по-късно 2 въоръжени лица отново направили опит за обир на друг куриер на фирмата.

Наблюдавайки обстановката, охранителите от Пинкертон забелязали, че в района на медицинския център са дошли двама души, чийто автомобил бил със закрити с метална пластина номера. Единият от тях носел ножици за метал. Двамата изчаквали в района, докато не се появил куриера на BeavEx. Тогава човекът с ножиците се насочил към автомобила му и се опитал да среже ключалката на задната врата.

Охранителите от „Пинкертон“ се появили и започнали непринуден разговор, за да отвлекат вниманието на нападателите, докато дойдат полицаите. Скоро те пристигнали и арестът бил осъществен без никакви нежелателни инциденти и рискове за хотана наоколо. На задържаните Шейн Дар и Ашли Кумар Нат са повдигнати обвинения за грабеж.

Print Friendly, PDF & Email