DilmaБразилският президент Дилма Русев, която е с български произход, по характер е импулсивна и често постъпва нестандартно и оригинално. Нейните постъпки често поставят в неловко положение личните ѝ охранители. Наскоро Дилма решила да се поразходи инкогнито из столицата Бразилия на мотоциклет. Тя нямала свидетелство за управление на мотор, но привлякла като „съучастник“ един от своите подчинени, който не могъл да откаже на президента…

За разходката 65-годишната госпожа Дилма Русев изобщо не намерила за необходимо да уведоми личната си охрана. Тя искала спокойно да се разходи из града, без да е притеснявана от кортеж. Все пак тя останала разочарована, когато разбрала, че е била съвсем дискретно проследена от охранителите, които също били с мотори, движели се на приемливо разстояние, позволяващо им в никой момент да не я изпускат от поглед.

От службата за безопасност на Бразилия не скрили неодобрението си за тази волност на държавния глава. Те напомнили на г-жа Русев, че нейно задължение е да се безпокои не само за себе си и дъщеря си Паула, но и за още 200 милиона бразилци, съобщава Euronews.com.

Print Friendly, PDF & Email