FloridaЧастната охранителна компания Blue Lightning Patrol набира все по-голяма популярност в щата Флорида. Облечени в униформи и придвижващи се с патрулни автомобили, охранителите са възприемани от обикновените хора за полицейски служители. „На нас това ни харесва. На практика ние изпълняваме функциите на часта полиция. Пък и при нас работят много бивши служители на полицията и армията“, споделя не без чувство за хумор Робърт Форест, шеф на оперативния отдел на фирмата. Патрулирането, охраната на частна собственост, осигуряване на лична безопасност, посещения по адреси – това общо взето е списъкът с охранителни услуги, предоставяни от Blue Lightning Patrol.

Всички охранители от Blue Lightning Patrol имат лицензи, издадени от провоохранителните органи на щата Флорида, имат пълномощия, почти еднакви с полицейските. Те могат да носят оръжие, без да са на обществени места, както и да задържат нарушители до пристигането на органи на полицията. Работата на охранителите е свързана с много опасности. Преди месец охранител от фирмата е пострадал, след като нарушител се опитал да го прегази с кола, измъквайки се на заден ход от обект, в който се опитвал да краде.

Жителите на Флорида са наясно, че полицаите не могат физически да бъдат навсякъде, където има необходимост от тяхното присъствие. Затова хората поддържат служителите на частните охранителни фирми в тяхната дейност, защото в крайна сметка те решават същите задачи, както и полицаите, но без да разходват средства на данъкоплатците. Дори и самото присъствие на охранителите с техните униформи и автомобили е сдържащ фактор за престъпните намерения.

 

Print Friendly, PDF & Email