img_home_graaСАЩ се готвят за моментална евакуация на спортистите си в случай на опасност на Зимните олимпийски игри в Сочи, съобщава USA Today. Американската Асоциация по ски вече е изготвила план за евакуация на американските спортисти.

Според агенцията задачата за евентуална евакуация е дадена на частната охранителна фирма Global Rescue. Тя ще държи в режим на готовност пет самолета, с които спортистите ще могат да избягат моментално. „Това е уникален случай. В последните 10 години не се е случвало нищо подобно„, каза пред изданието ръководителят на охранителната фирма Дан Ричардс. Той заяви, че единият от самолетите може да изнесе около 200 пътници от региона при необходимост. По думите му Global Rescue си сътрудничи с Асоциацията по ски спортове от 2006 година, но подобни мерки за сигурност се вземат за първи път.

Говорителят на хокейната федерация Дейв Фишер отказа да коментира плановете за сигурност, но заяви, че „Безопасността е първият ни приоритет. Използвали сме различни тактики в историята ни. Частната охрана също е тактика„, заяви той.

Print Friendly, PDF & Email