Brazil

Малкият Марсело Песегини с родителите си, снимка вестник „Естадо“

13-годишно момче уби своите родители-полицаи, както и баба си и една от лелите си, след което спокойно отиде на училище. А след края на учебния ден малкият психопат си отне живота. По данни на полицията, Марсело Песегини е застрелял жертвите си с по един куршум в главата рано сутринта в понеделник в дома им в Сао Пауло, Бразилия.Баща му, 40-годишният Луиз Марчело Песегини, сержант от полицията с 19-години стаж, е бил намерен мъртъв в леглото си. Майка му, 36-годишната Андрея Бово, служила в армията 16 години, е била намерена паднала на колене в спалнята. Бабата, 62-годишната Бенедита Бово и сестра й, лелята Бернадет също са били убити в леглата си.

Тийнейджърът на свой ред бе намерен мъртъв с огнестрелна рана в лявото слепоочие, а пистолетът на баща му е лежал до трупа му. Според резултатите на първоначалното разследване, жертвите са били застреляни с 40-калибров пистолет в главата. Такъв пистолет бе намерен под безжизненото тяло на Марчело. Оръжието е стандартно за бразилската армия. Втори пистолет, 32-калибров револвер е бил намерен в раницата на ученика.

Предполага се, че момчето се е вдъхновило за кървавата жътва от ужасяващите събитията в Амитивил от 1974 г., когато мъж уби родителите си и четирите си братя и сестри в дома им в Амитивил в американския щат Ню Йорк. Всичките му жертви също са били намерени в леглата си. На 9 декември 2012 г. Марсело е публикувал в профила си във Фейсбук известна снимка от местопрестъплението в Амитивил.

Кадри от камера за видеонаблюдение показват как той пристига пред училището си с колата на майка си след убийствата. На паркинга той изчаква няколко часа, преди да влезе в учебното заведение. „Всичко сочи, че Марсело е убил родителите и роднините си“, заяви Итагиба Франко от отдел убийства на местната полиция. По думите му, Марсело е казал на приятел, че иска да убие родителите си и да стане наемен убиец. „Постоянно ми казваше, че иска да стане наемен убиец. Че планира да убие родителите си през нощта, за да не разбере никой и той да избяга с колата им“, цитира полицията приятел на малкото психопатче.

Print Friendly, PDF & Email