Снимка - www.androidcentral.com

Снимка – www.androidcentral.com

Най-влиятелният самолетостроител в света „Боинг” е разработил смартфон с максимална степен на сигурност, предназначен за тайни агенти, хора, които работят с абсолютно конфиденциални данни и лица заети в сферата на отбраната и сигурността, съобщава Франс прес. Телефонът се казва Boeing Black и новината за него идва съвсем скоро след като оповестиха  друг, много подобен телефон, с предназначение номер едно „сигурност“, но насочен за масовите потребители – Blackphone, за който ви съобщихме.

Телефонът, също като Blackphone, ще работи с Android и ще има всякакви приложения и софтуерни решения за сигурност, конфиденциалност и защита на личните данни. Той е сглобен и разработен в САЩ. „Американските сектори, свързани със защитата и сигурността, имат нужда от сигурен достъп до данни, за да изпълняват мисията си, затова и създадохме този телефон”, казват от Боинг. Сматфонът е направен по такъв начин, че при всеки опит да бъде отворен корпусът му всички данни се изтриват и устройството спира да функционира. Той е малко по-голям от последната версия на iPhone, има пълната хардуерна функционалност на всеки смартфон от висок клас, но според компанията ще бъде най-сигурният телефон в света.

Телефонът ще може да работи с 2 SIM карти, а цената и датата му на пускане на пазара все още не са известни. Заради съображения за сигурност от Боинг не предоставят почти никаква информация по какъв начин точно ще бъде защитен от атаки Boeing Black. Батерията му ще бъде с изключително дълъг живот, а самият телефон има възможност за допълнителни екстри като зареждане на батерията със слънчева светлина,  свързване с биометрични сензори или сателити и други.

Print Friendly, PDF & Email