wikipedia.org

wikipedia.org

Убитият украински журналист Вячеслав Веремий е бил за първи ден на работа, съобщава „obozrevatel.com“. Преди това той бил в дълъг отпуск по болест.„На 18 февруари Вячеслав е отишъл на работа след продължителен болничен. Преди месец, на 20 януари, по време на щурма на „Грушевское“ журналистът е получил травма на очите и частично е загубил зрение“, разказаха от „Вести“, изданието, в което той е е работил.

Убитият Вячеслав е бил нападнат от въоръжени мъже в камуфлаж, които го простреляли в гърдите. Той издъхнал по-късно в болницата от раните. „Вести“ разказва подробно за инцидента. Късно вечерта, на кръстовището на „Владимировска“ и „Болшой Житомирской“, край ресторант „Чорное порося“, неизвестни мъже нападнали такси. Те били въоръжени с каски, камуфлажни дрехи и черни маски. В таксито, Вячеслав е бил с колегата си Алексей Лимаренко, компютърен специалист.

Двамата са се прибирали от работа. Когато автомобилът спрял на светофара мъжете с маски се втурнали към таксито. Започнали да я удрят и чупят. Вячеслав и Алексей излезли от таксито, а нападателите започнали да ги бият. Със сериозни травми на краката е и шофьорът на колата. На Алексей е разбито лицето. Вячеслав е получил няколко куршума в гърдите. Смъртта му е настъпила от голяма кръвозагуба, смятат лекарите

Print Friendly, PDF & Email